LAATSTE NIEUWS


Nieuw Paradiso

februari 2023

Ons huidige onderkomen voor de gereedschappen, Paradiso genaamd, is dringend aan vervanging toe. 

Dit najaar kregen we via Aannemer Dusseldorp een oude fietsenstalling aangeboden die niet langer in gebruik was bij het ziekenhuis van Hardenberg en vervangen moest worden. We hebben besloten om deze duurzaam in te zetten als nieuw onderkomen voor De Leekamp, wat uitstekend past bij onze doelstellingen.

We hebben de gemeente Hengelo op de hoogte gebracht en er is overeenstemming bereikt over de uitwerking, met uitzondering van een kleine aanpassing in de dakconstructie.

Op dit moment wordt er gewerkt aan technische tekeningen en constructieberekening zodat een bouwvergunning aangevraagd kan worden. De fietsenstalling is eind januari gedemonteerd door een groep leden en door de aannemer opgeslagen tot we het weer gaan opbouwen.
Tuinwerkdag

Zaterdag 11 september is er weer een tuinwerkdag. We starten om 10.00 uur.


Algemene ledenvergadering

Woensdag 25 augustus is de algemene ledenvergadering gehouden. De leden ontvangen het verslag per mail.


Tuinwerkdag verzet

In verband met het slechte weer, hebben we helaas moeten besluiten de tuinwerkdag van 22 mei te verzetten naar zaterdag 29 mei. 


Aanplanten en inzaaien

Nadat de aannemer de randen en stroken leeg had gehaald en omgeploegd, konden de struikjes worden aangeplant. De laatste stap in deze fase was het inzaaien van deze delen. Er is een kleurrijk bloemenmengsel met eenjarige akkerbloemen gezaaid (A6).

Aan het einde van het seizoen wordt dit gemaaid, om hopelijk volgend jaar weer op te komen.Herinrichting

Wie deze week op de tuin kwam, keek zijn of haar ogen uit!

Met groot materieel was de aannemer aan het werk om het perceel klaar te maken voor de herinrichting.

 

Inmiddels is de aannemer klaar en zijn de leden weer aan de beurt!

 

De nieuwe beplanting staat al klaar. Op zaterdag 13 mei, tijdens NLdoet, gaan we die met elkaar inplanten.


Nummerpaaltjes

Binnenkort zal de aannemer bezig gaan met de werkzaamheden op het perceel, daarom zijn de paaltjes met de tuinnummers tijdelijk opgeslagen. Zodra de aannemer klaar is, kunnen de paaltjes weer terug worden geplaatst.


Bomen gekapt ivm de 'letterzetter'

Zoals je misschien al hebt gezien, heeft de entree van de Leekamp een totaal ander uiterlijk gekregen. Bij onze buren moesten helaas de naaldbomen worden gekapt.  In verband met de droogte waren ze aangetast door de "letterzetter", een klein insect dat zich nestelt in (droge) fijnsparren.

 

 

Meer info over dit beestje en zijn verwoestende karakter kun je hier vinden